GINOP PLUSZ-1.2.1-21-2021-01866

Az INNO-VAS Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése

Az INNO-VAS Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a GINOP Plusz-1.2.1-21 felhívásra benyújtott, GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01866 azonosító számú, „Az INNO-VAS Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése” című támogatási kérelmét a Pénzügyminisztérium, mint Támogató 13 546 227 Ft összegű, feltételesen vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélte 70 %-os támogatási intenzitás mellett.

A projekt keretén belül új gépek beszerzése szakmai tanácsadás és képzés valósul meg az Inno-Vas Kft. termelékenységének növelése és technológiai megújulásának, a vállalkozás fő tevékenységének, a fémszerkezet gyártásnak a fejlesztése érdekében. A tervezett fejlesztés a modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segíti elő.

A projekt keretében beszerzésre kerül 1 db 5 tonna teherbírású, Heil CPYD50-KUH típusú targonca, 1 db Jäckle  ProPULS 500 típusú vízhűtéses, impulzusos AFI hegesztőgép. A beszerzésre kerülő hegesztőgéppel szép, fröcskölés-mentes, pikkelyes varrat készíthető.

Információs technológia-fejlesztés keretében számítástechnikai (2 db laptop, 2 db asztali számítógép és 1 NAS) eszközök kerülnek beszerzésre az irodai munka megkönnyítése és meggyorsítása céljából. Továbbá beszerzésre kerül 2 db nyomtató a termelés hatékonyságának növelése és költség csökkentés érdekében.

A projekt keretében egy automata kapunyitó rendszer és kaputelefon kiépítése is megvalósul infrastrukturális beruházásként.

A Kft. műszaki-, termék- és szolgáltatásfejlesztés keretében az ISO:9001 szabvány bevezetésééhez kíván tanácsadást igénybe venni az IFKA által minősített szolgáltatótól 50 órában. Valamint a vállalat 1 fő munkatársa elvégez egy minőségirányítási belső auditor képzést. A képzés elvégzésével képes lesz a szervezet jövőben bevezetésre kerülő minőségirányítási rendszerének biztos kezelésére, belső auditok szakszerű elvégzésére és dokumentálására, az audit eredmények alapján a fejlesztendő területek azonosítására és a fejlesztés végig vitelére.

Az INNO-VAS Kft. az új gépekkel még nagyobb számú, magasabb minőségű megrendelést tud vállalni, bővül a vevőkör és az idáig is dinamikusan fejlődő vállalkozás még nagyobb ütemben tud fejlődni, termelékenységét és az ehhez szükséges munkavállalói létszámot megőrizni, sőt reményeik szerint növelni. A fejlesztés eredményeként a Kft.-nél termelési kapacitásbővítés és hatékonyságnövelés valósul meg, ami a cég árbevételének növekedésében realizálódik.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.10.31.